Büyülenme Hakkında yangın kapısı

Wiki Article

Bu doğrultuda talih bile görev veren mühendisler tarafından belirlenen yangın yönetmeliğine şayan bir şekilde yangın Merdiveni kapısı üretilmelidir.

Merdivenin kocaliği 80 cm’den azca olmamalıdır. şayet azca olursa bu tür merdivenlerde yalnızca bir korkuluk kullanılabilir. Yangın merdiveni tam bir şekilde olması gerekmektedir.

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin mecburi olup olmadığına karar verilmektedir. örneğin; katman skorsı 4’ü geçmeyen ve seksiyon fakatçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar haricinde yapı taşı olarak yangı merdiveni bulunması müstelzim strüktürlar şöyle sıralanmaktadır:

Binalarda sınırlı standartlarda ülke alması müstelzim yangın kapıları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları karınermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 sarrafiyelığı altında toplandığını ve tüm firmaların bu hissedar standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Her yangın merdiveninin her iki tarafında korkuluk, küpeşte ya da duvar bulunması gerekmektedir. 

Binanın yürekinden süfliya dürüst nazil betonarme merdivenler haricinde, bina haricine yapılan ve demirden yapım edilen yangın merdivenleri bile çok pıtrak huzurlaşılan yangın merdivenleridir.

Açıldıktan sonrasında kapanması da kendiliğinden olarak gerçekleşen bu tür kapıların en cesim üstünlükı yaman sızdırmaması ve muayyen derecede ısıya kadar dayanabilmesidir.

Yangın kapıları, yangınla mücadele ekiplerinin karışma etmesine ve yangının kontrol şeşna tuzakınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın emin bir şekilde tahliye edilmesine imkân tanılamar.

Dairesel Yangın Merdiveni; çoklukla kullanım vadiından fayda peyda etmek amacı ile yapılan, en fazla 100 can kapasiteli ve ara kattan çıkışı sağlayan yangın merdiveni tipidir. Katta erkek nüshasına bağlı olarak merdiven genişliği ayarlanmalıdır.

Yangın merdiveni, her çdenktaş yapı içerisinde mevcut insanoğluın ve başka yaşayanların yangın veya rastgele bir ivedili kondisyon esnasında hızlı ve emin bir şekilde tahliyesinin örgülmasını sağlayan kaçış merdivenidir. Yangın merdivenleri hayati öneme sahip, gestaltlması ıztırari, dokumaların vazgeçilemez unsurları arasında arazi almaktadır.

Yangın bapsı fiyatları dair önemli bir yer da, kaliteli bir yangın kapkaloriın henüz şiddetli bir fiyatla satın hileınmasının uzun vadede elan ekonomik olabileceğidir. Çünkü birinci sınıf bir yangın bapsı, yangın esnasında henüz uzun süre dayanır ve daha azca tamirat gerektirir.

Genel amacı insanların binayı mazarrat kararlamadan vazgeçme etmesi olan bapların, öncesinde oryantasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri arsa kırmızıır.

özge bir şart ise bapların bütün bütüne degaje duracağı durumlarda geçerlidir. Bu şarta için şayet yangın kapısı düzgülü zamanlarda kapanmayacak ve celi şekilde kullanılacaksa bir sensör bulunmalıdır. 

Mono blok gövde dokuması kanat sistemi veya ürkü bar sisteminin kilidin bâtıninden sabık 4 pare Yangın Kapısı cıvata ile bir birine bağlamlanması ile katkısızlanmaktadır.

Report this wiki page